ПАТ «Дашуківські бентоніти», в Лисянському районі, яке є найбільшим в Україні виробником бентопорошку, відзначило своє 35-річчя і, щоб вижити в нових умовах і випускати якісно нову продукцію, розпочало масштабну модернізацію, інформує  “Вісті Черкащини“. 

«Завод працює на 50 відсотків своєї потужності. Гостро відчувається технічна і технологічна відсталість від рівня основних партнерів – гірничозбагачувальних комбінатів. Завойовувати ринок з обладнанням, яке є ровесником підприємства, годі й сподіватися. Тому виділили 6, 2 мільйона гривень на придбання новітнього устаткування», – каже голова правління Юрій Фріндт.

Перед керівництвом заводу постала інша проблема: хто буде обслуговувати дороговартісне обладнання? Адже спеціалістів – кіт наплакав. Одні, через важкий фінансовий стан в останні роки, звільнилися, інших треба перенавчати. Вирішили налагодити співпрацю з навчальними закладами регіону, де почнуть готувати затребувані кадри. Вперше, не керівники поїхали вивчати досвід колег в Німеччині й Італії, а рядові спеціалісти.

Юрій Фріндт спростував чутки про банкрутство підприємства, які поширювалися останнім часом.

«Є недоброзичливці, які ставлять палиці в колеса. Один з них колишній голова наглядової ради пан Кирилов, який затіяв судову тяжбу, заблокував інвестиції. Та переживемо й ці трудні часи. Іншого не дано. Адже ми є основним платником податків до районного бюджету і даємо роботу сотням його жителів».

Від Author

Коментарі закриті.