Фахівці компанії «Укргідроенерго» підготували новий проект Канівської ГАЕС, який відповідає всім сучасним стандартам безпеки, захисту природи та корпоративної соціальної відповідальності.

Таку заяву перед учасниками ради Оптового ринку електроенергії (ОРЕ) на панельній дискусії після проведення виїзного засідання на Дністровській гідроакумулюючії електростанції зробив генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, пише «Kanos» із посиланням на Українські новини.

«В даний проект готові інвестувати найбільші світові і європейські фінансові інститути. Але ми повинні створити привабливі умови для інвестицій. Зокрема, потрібна приваблива ціна на електроенергію. Зараз в діалозі йде пошук оптимальної моделі тарифоутворення», – зазначив він і додав, що будівництво ГАЕС забезпечить сталий розвиток країни, а також дозволить зменшити залежність країни від імпорту органічного палива та дозволить інтегрувати Україну в загальноєвропейську енергетичну систему.

Крім того, по компанії, що були озвучені в ході зібрання, під час будівництва Канівської ГАЕС буде створено 2000 робочих місць для жителів регіону, а більше 300 млн. грн. буде вкладено в соціальну інфраструктуру.

Також Ігор Сирота наголосив на тому, що гідроакумулюючі електростанції виконують важливу функцію. А саме, коли в системі занадто багато електроенергії, наприклад вночі або на вихідних, ГАЕС використовують надлишкову електрику для закачування води в резервуари. Коли ж система відчуває потребу в електроенергії (вдень і в будні дні), завантажена вода пропускається через турбіни, виробляючи таким чином необхідну електроенергію. І саме завдяки ГАЕС система може протягом декількох хвилин отримати необхідні резервні потужності.

«Без маневрових потужностей ГАЕС енергосистем не може нормально працювати і тим більше розвиватися. Але нинішня модель тарифоутворення стримує розвиток. У насосному режимі ГАЕС споживають більше електроенергії, ніж виробляють в турбінному режимі, така технологічна особливість. А тариф за спожиту ГАЕС енергію навіть більше, ніж за вироблену. Тут немає економічної логіки», – резюмував генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго».

Від Author

Коментарі закриті.