Зарплати  вчителів та медиків найближчим часом мають всі шанси зрости. Відтак, окрім запланованого підвищення в грудні цього року, нові оклади потішать працівників соціальної сфери ще й у 2017 році.

Передбачено збільшення заробітної плати педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у середньому більш ніж на 1400 гривень. Вчитель вищої категорії (12-й тарифний розряд) в грудні цього року буде заробляти 4813 гривень, а у січні 2017-го – 5708 гривень. Медики в наступному році будуть заробляти на 20% більше, а деяким пенсіонерам перерахують пенсії.

За словами старшого аналітика фінкомпанії “Альпарі” Вадима Іосуба, в наступному році рівень життя українців справді зросте.

“Зростання соціальних стандартів на 10,1% при інфляції на рівні 8,1% означає хоч невеликий, але реальний ріст добробуту”, – пояснює аналітик “Альпарі” для видання “Сегодня” і додає, що будь-яка популістська спроба пообіцяти більший ріст і роздавати гроші з допомогою друкарського верстата призведе тільки до прискорення інфляції і в результаті – до падіння реального добробуту населення.

Від Author

Коментарі закриті.