У серпні 2016 року працівники Державної податкової інспекції у м. Черкасах проводять перевірки закладів, які займаються розповсюдженням лотерей.

“Лише за тиждень таких перевірок ми легалізували працю 10 найманих працівників таких закладів. Окрім цього, за розповсюдження лотерей без належного оформлення підприємницької діяльності, було складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення”, – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

Водночас фахівці інспекції продовжують спільно з патрульними Управління національної поліції м.Черкаси проводити заходи щодо виявлення осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі) без оформлення належних на це документів, в тому числі і державної реєстрації підприємницької діяльності.

З початку проведення таких перевірок вже виявлено 7 нелегальних таксистів, в тому числі лише протягом минулого тижня виявлено трьох таксистів, які здійснювали перевезення пасажирів без державної реєстрації та без отримання необхідних дозвільних документів.

Також виявлено одного “підприємливого” продавця баштанних культур, який здійснював торгівлю без оформлення належних на це документів, в тому числі і державної реєстрації підприємницької діяльності.

Відповідно до п.1 ст. 58 Господарського кодексу України на порушників законодавства складено протоколи про адміністративне правопорушення. Сформовані за результатами перевірок адміністративні справи передані до суду.

Відповідальність за виявлені порушення передбачена частиною І ст. 164 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Таким підприємливим громадянам загрожує накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн. до 34 тис. грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення чи без такої.

 

Від admin

Коментарі закриті.