Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Дослідне господарство «Христинівське» Інституту розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця Національної академії аграрних наук України (далі – Підприємство) виявили порушення, що призвели до недоотримання та втрат фінансових ресурсів на загальну суму 524,8 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції у Черкаській області.

Зокрема, ревізією встановлено, що на балансі Підприємства обліковувались об’єкти житлового фонду, які за ним не рахувалися (приватизовані), внаслідок чого проведено покриття витрат фізичних осіб, що призвело до втрат на загальну суму понад 427 тис. грн.

Також Підприємством проведено покриття видатків сторонніх юридичних осіб (оплачено вартість проведених ремонтних робіт приміщень Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В. Зубця НААНУ, приміщень ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Мала Севастянівка), чим завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму майже 43 тис. грн.

Крім того, встановлено факти надання благодійної допомоги у розмірі, що перевищує показники фінансового плану, на загальну суму понад 48 тис. грн.

За недотримання законодавства 2 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Від Author

Коментарі закриті.