Програму організації безкоштовного харчування окремих категорій учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності міста Черкаси на 2016-2018 роки ухвалили депутати на засіданні сесії міськради 28 липня. “За” проголосували 32 обранці, пише “ВІККА“.

Віднедавна держава відмовилася фінансувати харчування дітей із малозабезпечених сімей, їх годуватиме міський бюджет.

Згідно з Програмою безоплатними сніданками будуть забезпечені усі учні 1-4 класів. Безкоштовно харчуватимуть і старших дітей за умови якщо вони:

  • із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;
  • із родин, які опинилися в складних матеріальних умовах та не отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, а також із неповних та неблагополучних сімей;
  • тимчасово переміщені з окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкас.

Обов’язкова норма – заява батьків. Тобто дитина може входити у ті категорії, але не харчуватиметься безкоштовно без згоди батьків.

З 1 січня 2017 року забезпечуватимуть безоплатними обідами і учнів 5-11 класів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції або загинули під час антитерористичної операції.

У 2016 році на Програму витратять 5581,9 тис. грн., у 2017-му – 14694,7 тис. грн, у 2018-му – 15820,7 тис. грн.

Від Author

Коментарі закриті.