Жнива в розпалі на Черкащині. Тутешні аграрії вже зібрали перший мільйон тонн збіжжя. Середня урожайність ранніх зернових і зернобобових культур на полях області вища, ніж торік. Нині вона становить 49,5 центнерів із гектара. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

У всіх районах аграрії вже змолотили озимий ячмінь, у понад половині – ще й озимий ріпак. Решту культур ще збирають.

– Черкащина традиційно серед лідерів у країні за урожайністю, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Усупереч погоднім примхам та іншим факторам, наші аграрії добре організували свою роботу. Темпи збирання врожаю навіть вищі, ніж торік. Натепер найкращі врожаї мають господарства Канівського, Лисянського, Христинівського та Корсунь-Шевченківського районів. Водночас на особливому контролі тримаємо трудові відносини в цій сфері. І я закликаю аграріїв дотримуватися податкового й іншого законодавства.

Як повідомляють в управлінні агропромислового розвитку ОДА, в аграріїв удосталь пального для жнивної кампанії. Збирання ранніх зернових і зернобобових культур вони планують завершити за тиждень. Якщо погода не стане на заваді.

Від Author

Коментарі закриті.