Про вигоди інвестування в Черкащину її очільник розповів на інвестиційній сесії «Україна – Китай: Новий Шовковий шлях». Вона відбулася у столиці напередодні.

Представники українського та китайського бізнесу й політикуму шукали нові ніші та можливості для співпраці. Голова Черкаської ОДА презентував учасникам сесії перспективні інвестпроекти. А ще – розповів про переваги бізнесування на Черкащині.

– Наша область – унікальна, бо має всі природні та інфраструктурні передумови, щоби стати вигідним партнером, зокрема й Китайської Народної Республіки, – зауважує Юрій Ткаченко. – Потрібна географія, логістика, багато вільних ніш для підприємництва. Зокрема, я запропонував інвесторам звернути особливу увагу на переробну промисловість, машинобудування, тваринництво, на розвиток альтернативної енергетики та перспективу створення індустріальних парків. В області цілком можливо реалізовувати масштабні проекти. І головне – на Черкащині ми з бізнесом «на одному березі». Незмінний пріоритет роботи нашої команди – створення привабливого інвестклімату. Для цього ми й надалі впроваджуємо локальні реформи. Мета – максимально спростити всі бюрократичні процедури. І бажання потужних інвесторів повернутися в область, як-от «Нібулона», свідчить, що ми рухаємося у правильному напрямку. Як і поява нових інвесторів, що обирають для роботи саме Черкащину, а також розвиток підприємств, що вже працюють у нас. Маємо приріст капітальних інвестицій за минулий рік на 11% – до 4,2 млрд грн.

Як повідомив на цій інвестиційній сесії виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен, Україна ввійде в асоціацію із просування економічного співробітництва «Шовковий шлях». Її створює Китай. Окрім України, там будуть ще 20 країн. Для запуску цієї програми китайські фонди вже зібрали близько 46 млрд дол.

Від Author

Коментарі закриті.