Єдиний податок – вагоме джерело наповнення бюджету м. Черкаси. Так, суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, за січень – квітень 2016 року перерахували до місцевого бюджету 51,8 млн. грн. єдиного податку, що на 18,7 млн. грн. перевищує минулорічні надходження. У травні п.р. вже надійшло понад 16,4 млн. грн. вказаного податку.

В розрізі структури надходжень з єдиного податку за 4 місяці 2016 року внесок підприємців – фізичних осіб склав понад 39,3 млн. грн. Юридичні особи, які використовують спрощену систему оподаткування, перерахували до міської скарбниці майже 12,5 млн. грн.

“Таким чином, порівняно з січнем – квітнем 2015 року, підприємці – фізичні особи збільшили сплату єдиного податку на 58,2%, а юридичні особи – на 52,6%”, – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.

ДПІ у м.Черкасах нагадує, що в 2016 році зберігається існуюча модель спрощеної системи, тобто так і залишаються чотири групи платників єдиного податку. Однак, у суб’єктів господарювання, які перебувають на третій групі, а це – фізичні особи – підприємці та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, обсяги доходів протягом календарного року не повинні перевищувати 5 мільйонів гривень. У цій категорії «спрощенців» з 1 січня п.р. ставка єдиного податку складає 3 відсотки доходу – у разі сплати ПДВ та 5 відсотків доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку (до 1 січня 2016 року це було 2 та 4 відсотка відповідно).

Від Author

Коментарі закриті.