На Черкащині понад 25 тисяч дітей шкільного віку влітку оздоровлять. Ще майже 56 тисяч юних черкащан відпочинуть у літніх таборах. Загалом же влітку до оздоровчої кампанії 2016 року залучать понад 81 тисячу дітей Черкащини. Про це йшлося на координаційній нараді в облдержадміністрації, пише прес-служба Черкаської ОДА.

Влітку прийматиме дітей на оздоровлення 21 заміський заклад. Крім того, на теренах області діятиме 781 заклад відпочинку, з яких 622 – з денним перебуванням, 156 – праці та відпочинку, а також три наметові табори, повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА Максим Зеленський. За його словами, всі заклади на 80 % готові до проведення цьогорічної оздоровчої кампанії.

– Влітку, як і минулого року, плануємо максимально надати послуги з відпочинку та оздоровлення дітям соціально-незахищених категорій, дітям учасників АТО та дітям з Луганщини і Донеччини, – зазначив Максим Зеленський. – До початку оздоровчої кампанії наше управління вже провело тендер та придбало 815 путівок для категорійних дітей. Крім того, зараз оформлюємо згоду на виїзд групи дітей до Каліфорнії на оздоровлення та відпочинок з 15 червня до 25 серпня. В оздоровчих закладах області традиційно організуємо профільні оздоровчі зміни спортивно-патріотичного спрямування.

Торік Черкаська область вперше увійшла в трійку кращих з охоплення дітей оздоровленням в Україні, відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Тож цього року завдання для обласної та місцевої влади – утримати цей показник та навіть покращити його, додав він.

– Черкащина серед лідерів і з оздоровлення категорійних дітей та за кількістю оздоровчих та відпочинкових таборів в області, – зауважив Віталій Коваль. – Звичайно, здобутки серйозні, тому нині велика відповідальність лежить на організаторах цьогорічної оздоровчої кампанії. Відзначу, цьогоріч на оздоровлення та відпочинок дітей області заплановано використати майже 25 млн грн, з яких 7 млн грн нададуть з обласного бюджету, 10,8 млн грн – з місцевих та ще понад 7 млн грн позабюджетних коштів. При безумовному дотриманні правил безпеки організатори оздоровлення на місцях мають усі можливості зробити зміни цікавими і змістовними, обравши мовну, військово-спортивну, патріотичну спрямованість.

Перший заступник очільника області звернув увагу на те, що послугами з оздоровлення та відпочинку мають бути забезпечені всі категорійні діти, зокрема й ті, які проживають у трьох ОТГ Черкащини. Тому структурні підрозділи райдержадміністрацій та міськвиконкомів при розподілі путівок між дітьми соціально незахищених категорій, повинні враховувати кількість дітей, що проживають в об’єднаних тергромадах області та вести єдиний облік.

Відзначимо, на території області проживає 119 тис. 266 дітей шкільного віку, з них соціально незахищених (пільгових) категорій – 46 тис. 117 дітей, які потребують оздоровчих та відпочинкових послуг.

Від Author

Коментарі закриті.