Учні 5-11 класів із малозабезпечених родин до кінця цього навчального року матимуть право на безкоштовні обіди в школі. Їх харчуватимуть за кошти місцевого бюджету. Відповідний проект рішення міської ради був одностайно підтриманий сьогодні на засіданні виконавчого комітету, далі – слово за депутатським корпусом. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

– На сьогодні в Черкасах діє програма забезпечення безоплатними обідами учнів 5-11 класів, але лише з тих родин, які опинилися в складних матеріальних умовах та не отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», а також із неповних та неблагополучних сімей. Учнів 5-11 класів із малозабезпечених родин у нашому місті – 139. Раніше ці видатки забезпечувала держава, утім, із 1 січня цього року ситуація змінилася, – пояснила директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова. – Водночас, ця програма включає й часткову компенсацію з міського бюджету за харчування дітей-переселенців.

За її словами, безкоштовні обіди для дітей, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію м. Черкаси, передбачені обласною програмою «Турбота» з розрахунку – 6 грн. 10 коп. Утім, у черкаських школах середня вартість обіду для учнів 5-11 класів на сьогодні становить на дві гривні більше. Саме цю різницю й покриватиме міський бюджет.

Водночас, як повідомила Марина Бакланова, до кінця ІІ семестру 2015-2016 навчального року безкоштовними гарячими обідами забезпечені всі учні молодшої школи. На це з черкаського бюджету спрямують близько 7 мільйонів гривень.

Зараз же департамент працює над розробкою комплексної програми щодо організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах.

Від Author

Коментарі закриті.