Днями у Херсоні відбулося судове засідання по справі Миколи Клименка щодо відновлення його на керівній посаді Держекоінспекції у Черкаській області, проти якого свого часу виступили черкаські активісти.

Аби відстояти свої переконання, представники Об’єднаної коаліції громадських організацій Черкащини побували на засіданні Херсонського суду. Своїми враженнями вони поділилися із кореспондентом сайт “Економіка сьогодення“.

На думку представників Об’єднаної коаліції громадських організацій Черкащини, цілком логічно, що колишній податківець М.Клименко, який свого часу очолював на Херсонщині місцеву податкову інспекцію і у якого ще залишилися зв’язки, звернувся саме до Херсонської феміди з таким позовом.

Мешканці Херсону, які до цього часу пам’ятають М.Клименка, переконані, що така людина не могла змінитися і тому підтримали Об’єднану коаліцію громадських організацій Черкащини у боротьбі з колишнім посадовцем.

Як повідомили в Об’єднаній коаліції громадських організацій Черкащини, перед початком судового засідання більше 50 активістів провели акцію перед будівлею Херсонського окружного адміністративного суду. Вони закликали суддів бути об’єктивними та прийняти законне та справедливе рішення.

“Місцевий суд викликав спеціальний поліцейсько-міліцейський наряд, більше двох десятків полковників та підполковників і переодягнених співробітників оперативних служб, – йдеться у повідомленні черкаських активістів.  – Уже на початку судового засідання після фрази головуючого Варняка: «Микола Григорович не хвилюйтесь все буде добре!», ми зрозуміли, «заказуха» починає працювати. Колегія суддів проявила себе в край упереджено та не професійно. Представників Держекоінспекції України та Черкаської області постійно перебивали та не давали можливості довести свою думку до кінця. За найменшої спроби виступити представникам відповідачів погрожували видаленням із зали суду, як за прояв неповаги до суду. Охороні було дано команду нікого до зали суду не впускати і навіть між собою обговорювалась думка активісту Євгенію Глєбову дати  п’ять діб адміністративного арешту.

Загалом від цього судового засідання у присутніх залишився негативний осад. Судді повинні розуміти, що час змінився! І так, як було колись раніше вже ніколи не буде не лише в Черкасах чи Херсоні, а й по свій Україні. І ті хто цього ще не зрозуміли мають піти геть або за власним бажанням, або за вимогою громади”.

В Об’єднаній коаліції громадських організацій Черкащини переконані, що державний службовець – це не посада для особистого збагачення, а велика відповідальність перед народом.

“Громадськість не залишить це суддівське «кривосуддя» без відповідного реагування і не дозволить у подальшому паплюжити народне волевиявлення. Докладемо всіх зусиль, аби суддівська трійка – Варняк С.О., Циганій С.І., Хомякова В.В. – була змінена, а судове рішення було правосудним!” – йдеться у повідомленні Об’єднаної коаліції громадських організацій Черкащини.

Відео із судового засідання по справі Клименко можна переглянути за посиланнями:

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.