Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), почав процес пуску виробництва. Про це інформує прес-центр ПАТ “Азот” м.Черкаси.

«Всі проблемні питання, які перешкоджали пуску наших підприємств, вирішені. Ми пускаємо Черкаський «Азот» і «Рівнеазот». Ще два підприємства холдингу OSTCHEM – «Концерн «Стирол» і «Сєвєродонецький «Азот» зможуть почати роботу тільки після закінчення АТО і створення безпечних умов праці, – заявив Олег Кікта, перший заступник генерального директора OSTCHEM. – Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання, пов’язані з боргами наших компаній, з ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України». Сторонами підписано 16 мирових угод, борги конвертовано на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їхню легальність. Це означає, що відносини підприємств OSTCHEM з ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України» врегульовані. Газ, що належить підприємствам, розблоковано, газопостачання відновлено».

За період вимушеного простою, що тривав майже чотири місяці, на Черкаському «Азоті» проведено капремонти в основних цехах (у двох цехах з виробництва аміаку і карбаміду, в цеху з виробництва аміачної селітри, слабкої азотної кислоти) та в допоміжних структурних підрозділах. Також було модернізовано систему енергозабезпечення підприємства.

Завдяки проведеним ремонтам підприємство зможе поліпшити виробничі показники й підвищити ефективність.

 

Від admin

Коментарі закриті.