Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького безкоштовно готуватимуть учнів одинадцятих класів до ЗНО. Це стало можливим завдяки ініціативі студенток ННІ іноземних мов, активних учасниць Центру молодіжних інновацій університету Яни Балашової та Єлизавети Побиванець. Саме розроблений ними освітній проект «HUMANities» переміг у конкурсі проектів громадських організацій та ініціативних груп, оголошеному управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації й отримав часткове фінансування від організаторів.

Як повідомила прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, із початком нового навчального року дівчата за підтримки директора Навчально-наукового інституту історії і філософії Наталії Земзюліної, директора ННІ іноземних мов Людмили Швидкої та завідувача кафедри фонетики та граматики англійської мови ННІ іноземних мов, керівника проекту «HUMANities» Таміли Кравченко взялися до реалізації задуму.

Для студентів, які виявили бажання готувати школярів до ЗНО, провели підготовчий тренінг. Майбутніх викладачів навчали ефективно викладати інформацію, щоб їхні учні успішно пройшли тестування. Захід відбувся за участі лекторів із Чернігова, Чернівців, Дніпропетровської області.

Наступним етапом будуть заняття зі школярами. Студенти 3-5 курсів готуватимуть учнів до тестування з історії України й англійської мови в аудиторіях Черкаського національного. Заняття безкоштовні, будуть проводитися для учнів випускних класів, батьки яких не в змозі оплатити репетиторів.

Теми занять будуть повторюватися, щоб ті, хто пропустили їх із поважних причин, могли засвоїти важливий для них матеріал наступного разу. Лекції проводитимуться нестандартно, з використанням різних інноваційних методик та технічних засобів, постійно змінюватимуться лектори, щоб абітурієнти звикали до навчання в університеті.

Протягом вересня триватиме рекламна кампанія проекту, а коли з’являться охочі навчатися, студенти почнуть проводити заняття. На початку та по завершенню курсу школярів протестують.

– Ми покажемо майбутнім абітурієнтам усі позитивні сторони навчання в Черкаському національному, щоб вони зрозуміли, що наш університет дає достойні знання, що якісну європейську освіту можна отримати, не виїжджаючи з нашого міста, — зазначає Яна Балашова.

 

 

Від admin

Коментарі закриті.