З 1 січня до 1 травня 2015 року триватиме кампанія декларування майнового стану і доходів, одержаних громадянами у 2014 році, нагадує Державна податкова інспекція у м.Черкасах. У вказаний період громадяни зобов’язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), якщо протягом 2014 року вони, зокрема, отримували:

– доходи з яких при нарахуванні або виплаті податок не утримувався;

– доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна тощо);

– нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума у 2014 році перевищувала 1710 грн.;

– доходи від двох і більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих такими податковими агентами за 2014 рік перевищила 146160 гривень;

– спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

– доходи від продажу інвестиційних активів, якщо їх вартість у 2014 році перевищує 1710 грн.;

– іноземні доходи.

Також фізичні особи – платники податку зобов’язані подати річну податкову декларацію про доходи за 2014 рік, якщо отримували окремі види оподатковуваних доходів, які не підлягали оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не звільнені від оподаткування. В такому випадку платник зобов’язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію з цього податку.

Податкова декларація заповнюється платником самостійно або особою, нотаріально уповноваженою таким платником здійснювати таке заповнення. За неповнолітніх осіб або осіб, визнаних судом недієздатними, декларацію подають їхні батьки (опікуни, піклувальники). Річна податкова декларація подається до територіального органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації громадянина.

Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2015 року.

– Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. Разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки, – зазначив заступник начальника Державної податкової інспекції у м.Черкасах Олег Коваль.

Податкова декларація про майновий стан та доходи, отримані у 2014 році, від жителів міста Черкаси приймається за адресою: бульв. Шевченка, 307, 4 поверх. Додаткову інформацію щодо заповнення декларації можна отримати за тел. 45-80-44, 45-34-27.

 

 

Від admin

Коментарі закриті.