Виконком Черкаської міськради 27 лютого цього року ухвалив рішення про розгляд проекту регуляторного акту, який передбачає перегляд вартості проїзду в міських маршрутках. Триватиме процедура регуляторного акту щонайменше впродовж місяця. Вона серед іншого передбачає й обговорення перевезень із громадськістю міста. І тільки після того, як приймуть регуляторний акт йтиме мова про підвищення ціни на проїзд у маршрутках.

– Ми розуміємо, що нам треба переглядати тарифи на перевезення. Для того, щоб їх розглядати є процедура проходження регуляторного акту, яка потребує певного часу, – сказав під час обговорення міський голова Черкас Сергій Одарич. – Перевізники неодноразово звертали нашу увагу на те, що при зростанні вартості палива на десять відсотків ми зобов’язані переглянути тариф. Тому нічого проблематичного в тому, щоб розпочати аналіз і громадське обговорення, – немає. Те, що ми розпочнемо цю процедуру ще не означає, що ми, умовно кажучи, підвищимо тариф до тих же 4 грн. Після економічного обґрунтування ми можемо вийти і на 6 грн., і на 2,50.

Як підсумок, у результаті обговорення за розгляд проекту свої голоси віддали 9 членів виконкому. Не голосував за таке рішення член виконкому від громадськості Сергій Гончар. На його думку, встановлення вартості квитка на міські перевезення навіть у розмірі 3 гривень свого часу була завищеною. Мовляв, власники маршруток у своїх розрахунках, які подають до мерії, повною мірою не показують реальної картинки, зокрема, щодо кількості пасажирів.

– Свого часу в нашому місті представники громадськості робили аналіз стану пасажирських перевезень. Я мав змогу ознайомитися з документами щодо цього дослідження. Перевізники в своїх розрахунках подають дані про 160 тисяч перевезень у день, а за результатами того дослідження ця цифра сягає 645 тисяч перевезень, – сказав він.

Окрім цього, член виконкому – заступник міського голови Станіслав Овчаренко запропонував переглянути і тариф на перевезення в тролейбусах.

Від admin

Коментарі закриті.