Останнім часом стали надходити повідомлення про шахраїв, які намагаються привласнити гроші, представляючись відділом моніторингу або економічною службою безпеки ПриватБанку. Найчастіше об’єктами їхньої уваги стають волонтери, на рахунки яких громадяни перераховують значні кошти для допомоги бійцям АТО. Як правило, шахраї намагаються дізнатися особисту інформацію про власників карток.

У зв’язку з цим, ПриватБанк просить волонтерів не втрачати пильності, не розміщувати на інтернет-ресурсах фото своїх карт для збору коштів, а також не повідомляти незнайомим особам особисту інформацію.

Прес-офіс Черкаської філії ПриватБанку нагадує, що співробітники ПриватБанку НЕ МАЮТЬ ПРАВА дзвонити і уточнювати особисту інформацію. Тобто, якщо Вам телефонують з невідомого телефону і просять назвати особисті дані, представляючись співробітниками банку, то це шахраї.

Крім того, прес-офіс звертає увагу, що в соцмережах почастішали випадки, коли шахраї розміщують фотографії поранених із зворушливими історіями. Один з найпоширеніших варіантів, коли фотографії пораненого бійця, знайдені в інтернеті, подаються шахраями, як фото постраждалого родича – чоловіка, брата, батька. Найчастіше, просять перерахувати на пластикову карту гроші на дороге лікування, операцію або ліки.

ПриватБанк закликає уважно перевіряти дані “прохачів” і не репостити сумнівні оголошення в соцмережах.

Також, щоб припинити спроби шахрайства, банк просить повідомляти про всі підозрілі випадки будь-яким зручним способом:

-по каналу «Гарячої лінії по боротьбі з шахрайством» – http://privatbank.ua/safeness/,

-листом на адресу antifraud@pbank.com.ua,

-по телефону +38 (056) 716 52 52 (цілодобовий автовідповідач), або зателефонувати на номер клієнтської підтримки 3700.

Якщо Ви все-таки стали жертвою шахрайства, для того, щоб можливо було здійснити повернення коштів, обов’язково зверніться до міліції і напишіть заяву в службу безпеки ПриватБанку.

Волонтери та просто клієнти, пам’ятайте, що дотримуючись простих правил безпеки і вчасно повідомляючи про підозрілі випадки, можна зупинити шахраїв, які наживаються на нашій спільній біді і людському горі. Не дайте вкрасти кошти, які ви з таким трудом збираєте для нашої армії!

Від admin

Коментарі закриті.