Ураховуючи необхідність забезпечення врівноваженого стану на валютному ринку України та недопущення використання фінансової системи України для відмивання грошей і фінансування тероризму Національний банк України ухвалив рішення про використання інструментів регулювання валютного ринку, зокрема, обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та зменшення строків розрахунків за операціями з експорту/імпорту товарів, повідомляє прес-служба банку.

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України від 20 листопада 2014 року №734 “Про врегулювання ситуації на валютному ринку України”. Постанова №734 набирає чинності з 22 листопада 2014 року та діє до 02 грудня 2014 року включно.

Строк дії Постанови №734 гармонізовано зі строком дії інших тимчасових заходів на грошово-кредитному ринку, що були запроваджені постановою Правління Національного банку України від 29 серпня 2014 року №540 “Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України”.

Від admin

Коментарі закриті.