У процесі трансформації відповідно до викликів часу в Ощадбанку відбулось засідання керуючого комітету проекту з автоматизації оцінки якості активів згідно з міжнародними стандартами. Проектом зокрема передбачено уніфікацію та стандартизацію параметрів даних, зміну архітектури інформаційних потоків, покращення якості інформаційних активів, що надасть банку можливість забезпечити якісно новий рівень управління інформацією та ризиками. Про це сайт “ЕС” інформує прес-служба Ощадбанку.

Проект має бути реалізований з використанням сучасних технологічних рішень, таких як сховище даних на базі моделі IBM та система аналізу ризиків/розрахунку резервів Finevare (продукт «Делойт»). Впровадження даних технологій суттєво наближає внутрішні процеси та процедури Ощадбанку до європейської практики, а також забезпечує можливість подальшої адаптації процесів та систем банку до очікуваних змін банківського законодавстві ЄС та міжнародних стандартів.

– Це не просто методологія на папері: це технологія автоматизації, апробована в провідних європейських банках. Важливо, що вона може використовуватись в українських умовах, і наша мета – повністю її імплементувати, – зауважив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Від admin

Коментарі закриті.