Відповідно до Податкового кодексу України, громадяни, які подали декларації про майновий стан і доходи за 2013 рік та задекларували доходи, з яких податок не утримувався, зокрема, здавали в оренду рухоме та нерухоме майно, здійснювали продаж майнових та немайнових прав, отримували спадщину, дарування, інвестиційні прибутки чи іноземні доходи та зазначили в них до сплати відповідні суми податку на доходи фізичних осіб, повинні їх сплатити до 1 серпня 2014 року. Про це повідомили уДПІ у м.Черкасах.

У разі порушення терміну сплати відповідно до статті 126 Податкового кодексу України передбачена відповідальність у вигляді штрафу у таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно – в розмірі 10 відсотків від суми боргу; при затримці більше 30 календарних днів – 20 відсотків від суми боргу.

За словами заступника начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олега Коваля, за результатами кампанії декларування доходів, одержаних у 2013 році, громадянами м. Черкаси подано 3260 податкових декларацій про майновий стан та доходи. З них 1457 декларацій подано тими, хто зобов’язаний подати таку декларацію.

На сьогодні громадяни вже сплатили до бюджету майже 2,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

 

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.