Відстоюючи позицію необхідності повної легалізації зарплат, Михайло Бродський підтримав проект постанови, яким удосконалюється механізм стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, повідомила сайт “Економіка Сьогодення” прес-служба Держпідприємництва України.

Ініціатором змін до чинного Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних виплат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, є Мінсоцполітики.

Так, відповідно до діючого Порядку, підприємець, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних громадян шляхом укладення трудового договору і протягом 12 календарних місяців щомісяця здійснює виплату їм зарплати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати, протягом першого року зможе щомісяця отримувати компенсацію у розмірі 50% суми нарахованого страхового внеску.

При цьому, ключовою умовою такої компенсації є обов’язкове збереження роботодавцем рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати у місяці сплати єдиного внеску за особу, працевлаштовану на нове робоче місце.

Проектом Порядку, серед іншого:

– визначено умови створення робочого місця;

– наведено формулу розрахунку компенсації єдиного внеску, за допомогою якої суб’єкт господарювання може самостійно розрахувати розмір такої компенсації;

– деталізовано умови, за яких роботодавець втрачає право на отримання компенсації, а також порядок подачі документів до органів Пенсійного фонду України для отримання компенсації.

За повідомленням розробника, підставою для внесення таких змін є низька поінформованість підприємців щодо можливості скористатися правом на компенсацію за новостворені робочі місця.

За даними Пенсійного фонду України, на сьогодні, 5315 роботодавців відповідають вимогам, встановленим законодавством для виплати зазначеної компенсації, проте лише 23 надали до органу відповідні довідки щодо виконання вимог по 151 працівнику.

Від admin

Коментарі закриті.