Національний банк прийняв рішення про тимчасове відключення 14 банків від Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку. Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ. Такі дії регулятор здійснив, враховуючи дестабілізаційний вплив рівня обмінних курсів гривні, що застосовуються цими банками на міжбанківському валютному ринку, та формування ними негативних очікувань щодо майбутньої курсової динаміки гривні.

Зазначений захід спрямований на стабілізацію ринкових очікувань щодо обмінного курсу гривні та сприятиме прийняттю більш виважених управлінських рішень суб’єктами валютного ринку, наголошують в НБУ.

Від admin

-1 коментар до “Відключення окремих банків від операцій на міжбанку сприятиме стабілізації гривні – НБУ”
  1. Странно, что так поздно, сначала выдают миллиарды на рефинансирование, а потом удивляются почему курс так грохнулся…
    Надо было сразу увязывать рефинансирование и межбанк… Одно слово казнокрады как рулили так и рулят.

  2. коли курс був в районі 9.20-9.24 і почав пфдати по відношенню по долара НБУ скоренько вийшло на міжбанк щоб зміцнити долар і купило по 9.23 хоча курс набрав тенденцію до зміцнення гривні (можна переглянути архів міжбанку). Хоча прямі зобовязання НБУ зміцнення нацвалюти. Коли гривня почала падати, НБУ злочинно надає мільярди(звідки взяв?) на рефінанс для комерційних банків, які спекулюють на міжбанку та чорному ринку, а прибутки ділять (отак дбають про гривню патріоти своїх кишень та нових хлібзаводів по випуску золотих батонів) і ось ми мали курс 13.80-дуже патріотично!!!!Юлька з Кубівим та Ко заробили!!!

  3. хоча багато економістів кажуть що економічно обгрунтований курс не вище 8.50 отака-то історія

Коментарі закриті.