Фахівцями Державної інспекції сільського господарства України проконтрольовано готовність техніки до збиральних робіт. За результатами здійсненого обов’язкового технічного контролю, визнано технічно справними 147 тис. машин та 14,2 тис. зернозбиральних комбайнів. Найбільш підготовлена техніка в Черкаській, Сумській та Полтавській областях.

Державна інспекція сільського господарства також повідомляє, що в цілому в Україні насіння посівів озимих культур має сходи на площі 822 тис. га. і тільки 4 % посівів мають зріджений стан. Зокрема, у попередні роки ця цифра становила й 10%. Через несприятливі погодні умови, що склалися восени під час польових робіт, найбільшу площу посівів у зрідженому стані мають Херсонська, Луганська області та Автономна Республіка Крим. На сьогоднішній день можна зробити попередній прогноз, що цього року врожайність, порівняно з минулим роком, становитиме на 4 центнери з гектара більше.

Держсільгоспінспекцією проаналізовано й готовність матеріально-технічної бази зернових складів до прийому нового врожаю. Наповненість наявних на сьогодні 741-го сертифікованих складів із загальною місткістю близько 30 млн. тонн, становить 12%.

Крім того, більшість елеваторів на даний момент проводять ремонтні та профілактичні роботи. На сьогоднішній день, в робочому стані знаходиться 1381 одиниця зерносушарок та 1976 одиниць очисних машин. Одночасно проводиться й атестація лабораторних приладів у відповідній галузі акредитації. Також проводиться зачистка складських ємностей для знезараження від шкідників. Уже зачищено 15 млн. 549 тис. тонн і проведено знезараження в 1 млн. 726 тис. тонн зернових складів.

 

Від admin

Коментарі закриті.